Select Page

iseekme

de toekomstvisie van rob mulder

MENSELIJKE TECHNOLOGIE

De relatie tussen mens en technologie opnieuw definiëren

Ondernemers bouwen de toekomst, maar hoe ziet die toekomst eruit?! En wat moet er gebeuren om die toekomst te creëren? 

Rob Mulder is medeoprichter van Polder Knowledge waar ze als technische partner organisaties helpen de transitie naar de wereld van morgen mogelijk te maken. Ook hebben ze een eigen applicatie ontwikkeld, iSeekMe, waarin hun vernieuwende kijk op de relatie tussen mens en techniek perfect in naar voren komt.

Wat is jouw visie op een ideale wereld?

Rob: “De ideale wereld, wat een grote vraag. Zeker nu. De coronacrisis heeft onze kijk op hoe wij werken en leven flink veranderd. De roep om gehoord te worden is luider dan ooit. Steeds vaker hoor je over de gevolgen van klimaatverandering. Het zijn grote uitdagingen waar wij mensen voor staan. En eerlijk is eerlijk, mijn emoties schieten soms alle kanten uit. Maar één ding zou essentieel zijn in mijn ideale wereld: gelijke kansen voor iedereen.

 

Hoe wil jij herinnerd worden?

“Het is onze missie om persoonlijke ontwikkeling voor iedereen toegankelijk te maken. Met onze APP iSeekMe hebben we hierin de afgelopen jaren stappen in gemaakt. iSeekMe gaat over verbinden en groeien, met elkaar en door elkaar. Het gaat over het delen, leren en begeleiden van anderen in hun zoektocht naar de beste versie van zichzelf. Met iSeekMe willen we het platform zijn om mensen op een dieper niveau te verbinden! Om daarvan aan de voet te hebben gestaan, is een mooie nalatenschap.”

Wat zijn de huidige uitdagingen in jouw sector?

“Het is tijd voor een wereld waarin technologie en innovatie duurzaam worden ingezet op een zo transparant mogelijke manier. Dat kan als we de macht van deze  techmonopolisten eerlijk verdelen. Een uitdaging van formaat. Lukt dat, dan worden de verhoudingen aan de achterkant  gelijker en krijgen fantastische innovaties een eerlijke kans.

Het succes van de vierde industriële revolutie zal afhangen van het vermogen van IT-bedrijven om de menselijke ervaring naar een hoger niveau te tillen. De grenzen tussen de fysieke, digitale en biologische wereld zullen daarbij steeds meer gaan vervagen. Om hier goed mee om te gaan zullen we de relatie tussen mens en technologie opnieuw moeten definiëren. Opnieuw verliefd worden met wederzijds respect voor elkaar en de omgeving. (-; “

Welke innovatie in het afgelopen jaar heeft op jou de grootste impact gehad? 

“Voice Control en augmented reality. Als UX designer ben ik bijzonder geïnteresseerd in de mogelijkheden van AR. Met name in de extra informatielaag die je hiermee over een bestaande realiteit kunt leggen en die je met je stem zou kunnen bedienen of bevragen.“

 Wie vind jij een inspirerende ondernemer?

“Er komt niet direct een naam boven drijven, vaak worden namen als Elon Musk genoemd, maar ik heb weinig met dat obsessieve. Ik vraag me dan altijd af, ten koste van wat…

Iemand als Nikkie Plessen vind ik wel boeiend om haar bijzondere loopbaan: van soapster, model naar succesvol ondernemer van haar eigen modelabel. Als jurylid en investeerder in het programma Dragons’ Den zag ik een echte ondernemer.“

Wat onderscheidt jou van je concurrentie?

“Wat ik inmiddels weet is dat de mate waarin het resultaat aan de verwachtingen voldoet weinig te maken heeft met techniek. Iets kan technisch innovatief zijn, maar de gebruiker niet per se gelukkiger of productiever maken. Van een simpele pragmatische oplossing kan iemand juist heel blij worden.

Het onderscheid: menselijkheid.”

 

Welke vaardigheden zijn cruciaal om je ondernemersdromen te realiseren?

“Dat is heel persoonlijk en het is precies waarom we iSeekMe aan de wereld willen geven. Wat jouw ambities zijn, welke talenten je hebt, ontdek je namelijk samen met anderen. Wat ik wel weet is dat je, om je dromen te realiseren, in elk geval eerst wakker moet worden.“

Bedankt voor het delen van je visie Rob! De koppeling die je maakt tussen technologie en menselijkheid is verhelderend en veelbelovend voor de toekomst van technologische ontwikkelingen. 

Meebouwen? Neem contact op met: 

Rob Mulder

Rob Mulder

Oprichter Polder Knowledge & iSeekMe

Rob Mulder is medeoprichter van Polder Knowledge waar ze als technische partner organisaties helpen de transitie naar de wereld van morgen mogelijk te maken. Ook hebben ze een eigen applicaties ontwikkelt, iSeekMe, waarin hun vernieuwde kijk op de relatie tussen techniek en de mens perfect in naar voren komt.

meer artikelen

Stationsplein 45, A4.004
3013 AK Rotterdam
+31 10 808 12 11
info@rotterdamsejongensdromen.nl

Algemene Voorwaarden