Select Page

unlocqued

de toekomstvisie van murat ersoy

EERLIJKE RECRUITMENT

Meer toewijding, betekenis en werkplezier mogelijk maken door objectieve matching

Ondernemers bouwen de toekomst, maar hoe ziet die toekomst er uit?! En wat moet er gebeuren om die toekomst te creëren? 

Murat Ersoy is oprichter van UnlocQued waarmee ze de wereld van recruitment openbreken. Lees hier meer over zijn visie op de toekomst en welke huidige problemen in de sector ze overwinnen met dit unieke platform. 

Wat is jouw visie op een ideale wereld?

Murat: “Een ideale wereld voor mij is een wereld waar iedereen gezond en gelukkig is. Een wereld waarop mensen in harmonie zijn met elkaar en de aardbol waarop wij leven. Dat wij leven op een wereld waar of het nou gaat om collega’s, familie of vrienden… iedereen durft te delen en te geven zonder altijd daarvoor iets terug te vragen.

Een ideale wereld is voor mij de plek waar iedereen gelijke rechten en kansen hebben en elkaar behandeld zoals zij zelf behandeld wensen te worden en dat iedereen doet waar zij gelukkig van worden.

 

Hoe wil jij herinnerd worden?

“Eerlijk gezegd heb ik hier nooit bij stilgestaan maar ik vind dat iedereen zou moeten durven dromen. Ik vind dat dromen richtingwijzers zijn naar geluk. Veel mensen hebben hun leven op de autopiloot staan en leven niet in het moment.

Voorbeeld: Een kleine 35% van onze leven brengen wij door op het werk. Ook hier staat alles op de autopiloot. Zo is 67% van de arbeidspopulatie latent werkzoekend (open voor een leukere en/of beter passende baan). Dit omdat ze vaak helaas niet beter weten en/of verplichtingen hebben waardoor zij twijfelen en uiteindelijk zich erbij neerleggen. 

Tegen deze groep zou ik willen zeggen: “verander je denken en doe iets wat je leuk vindt en energie van krijgt”. Zo help je niet alleen je zelf gelukkiger te worden maar kan je ook veel meer bereiken in minder tijd: “Work less achieve more” zoals Fergus O’Connell dat zou zeggen. Wat je moet doen met de tijd die je overhoudt? Daar weet je vast wel raad mee! Ik zou zeggen… doe iets in het sociale domein.

 

Wat zijn de huidige uitdagingen in jouw sector?

“Het werven van de juiste kandidaat voor de juiste functie is sinds jaar en dag een aandachtspunt van recruiters en HR specialisten.

Elke HR manager heeft wel eens te veel tijd en geld geïnvesteerd om een kandidaat aan boord te krijgen, die vervolgens binnen 6 maanden weer weg was. Of herkent zich in het niet kunnen vinden van een geschikte sollicitant vanuit de ingeschakelde resources. Anderzijds worden talenten ongewenst platgebeld of benaderd door recruiters, terwijl zij hier niet voor openstaan of over functies waar zij geen interesse in hebben. De Kandidaten vinden het tevens niet prettig om privacy gevoelige gegevens zichtbaar online te zetten en delen vaak de mening dat bestaande platformen niet voldoende discretie bieden met als mogelijke gevolg uitsluiting op basis van geslacht, leeftijd en/of afkomst. De schoen wringt vaak doordat er geen perfecte match is.

Bij UnlocQed hebben wij daar iets op bedacht. De kracht van het TV-programma ‘The Voice’ als basistool. Namelijk dat kandidaten uitsluitend worden beoordeeld op hun talent. Kan je goed zingen, dan wordt er gedraaid. Ongeacht je leeftijd, geslacht, uiterlijk en afkomst. Dat is precies hoe Nederlanders willen solliciteren. Pas als beide partijen oprecht geïnteresseerd zijn in elkaar is er een match. Géén waste (of time) en geen kapitaalderving. Wél duurzame contacten en grotere kans van slagen.

UnlocQed geeft de kandidaat meer lucht en ruimte om rustig, zonder enige druk en/of beïnvloeding goed te beoordelen of de functie en/of werkgever bij de werkzoekende past. Nadat de werkzoekende heeft besloten kan het sollicitatie traject heel snel gaan. Middels een video-call zou het eerste gesprek, zonder het verkeer en of milieu extra te belasten, online kunnen plaatsvinden. Zo weet je als kandidaat maar ook als werkgever veel sneller of er een tweede gesprek wenselijk is.

Bij elke arbeidsrelatie waar unlocQed aan bij heeft kunnen dragen planten wij vier bomen. 2 in Nederland en 2 in het buitenland. Zo proberen wij niet alleen bij te dragen aan een succesvolle carrière van een kandidaat en zijn of haar werkgeluk maar proberen wij ook wat te doen voor de medemens op onze aarde.

 

Welke innovatie in het afgelopen jaar heeft op jou de grootste impact gehad? 

“Ik ben zeer onder de indruk van de blockchain technologie en de zero knowledge encryptie. In de meest elementaire zin kan een zero-knowledge proof worden gezien als een protocol waarmee een digitaal authenticatieproces kan worden gefaciliteerd zonder het gebruik van wachtwoorden of andere gevoelige gegevens. Als gevolg hiervan kan er op geen enkele manier inbreuk worden gemaakt op informatie van de afzender of de ontvanger

Ik vind het recht op privacy een groot goed. Daarom hebben wij bij unlocQed besloten om, buiten één functionele cookie, geen cookies te gebruiken waardoor alle gegevens van de bezoekers van het platform worden opgeslagen op de wijze zoals de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) voorschrijft. Privacy van de gebruiker is heilig voor ons.

Met unlocQed zijn wij in deze fase de mogelijkheden van zowel de Blockchain technologie als de zero- knowledge encriptie aan het verkennen. Zodra het schaalbaar en toepasbaar is zullen wij hier gebruik van maken om zo de privacy van onze gebruikers nog beter te beschermen.”

 Wie vind jij een inspirerende ondernemer?

“Er schiet mij niet direct een specifieke naam te binnen alhoewel ik zeker een aantal zou kunnen noemen waar ik veel respect voor heb. Ondernemers waar ik veel respect voor heb en inspirerend vind zijn die ondernemers die het niet snel opgeven. Altijd durven dromen en vooral niet opgeven. Ook al is het de eerste paar keer niet gelukt om succesvol te zijn. 

Durven dromen is de voorvader van succes! Als je na één of meerdere mislukkingen nog steeds durft te dromen en stappen te zetten dan komt het wel goed. 

Wat onderscheidt jou van je concurrentie?

“UnlocQed maakt door innovatie en omdenken duurzamer matchen tussen werkgever en werknemer. Het gaat naast wat je voorheen of momenteel doet ook vooral om wat je graag wil. Hierop is de software gebouwd. Hierdoor ontstaat er een innovatief en kwalitatief matchmaking model dat er nog niet is, maar wel sterk door de markt wordt gewenst

Gewilde kandidaten op de arbeidsmarkt worden veelal platgebeld of krijgen aanbiedingen die niet als gegoten zitten. UnlocQed is ingebed in een online omgeving die eenieder vanuit gelijk, objectief en discreet speelveld de mogelijkheid geeft om te excelleren. Uniek is dan ook dat de match tussen werkgever en kandidaat zichzelf voltrekt door middel van discreet solliciteren. Dit faciliteert dat werkgevers zich enkel kunnen focussen op het in contact komen met een ‘perfect fit’ kandidaat die beschikt over de gevraagde persoonlijkheid kennis, kunde en kwaliteit. Maar pas als beide partijen geïnteresseerd zijn is er een match. Dit maakt de kandidaat veel meer in charge. 

Zo kan er binnen werving en selectie geen onderscheid worden gemaakt op basis van bijvoorbeeld geslacht, leeftijd of afkomst. unlocQed faciliteert op deze manier een level playing field en biedt gelijke kansen voor iedereen. Dit bied ook mogelijkheden voor organisaties om de volgende visie te staven “we hebben een open cultuur en iedereen is welkom op basis van persoonlijkheid, kennis, kunde en kwaliteit.  Want als je unlocQed als tool gebruikt dan borg je deze gedachte in de praktijk!

 

Welke vaardigheden zijn cruciaal om je ondernemersdromen te realiseren?

“Ik denk dat een persoonlijke (maatschappelijke) overtuiging, lef en een gezonde dosis bevlogenheid wel veel omvattend zijn. Daarnaast geloof ik dat het belangrijk is om:

  • de juiste mensen bij het bedrijf te betrekken
  • je kennis te delen (want door te delen ben je ook aan het vermenigvuldigen)
  • open te staan voor kritiek en daar ook iets mee te doen
  • maatschappelijk bewogen en betrokken te zijn en vanuit de klant te kunnen denken
  • creatief te zijn (innovatie)
  • in “communities” (gemeenschappen) te durven denken – samen doen!

Ik geloof heilig in ‘wie goed doet, goed ontmoet’.
De wereld is klein en Nederland is nog kleiner!

Bedankt voor het delen van je visie Murat! Wij kijken uit naar het tv-programma 😉 Lezers, wacht niet langer: de aanmeldingen voor “audities” zijn open op unlocqued.nl en vindt de beste passende werkplekken! 

Meebouwen? Neem contact op met: 

Murat Ersoy

Murat Ersoy

Oprichter UnlocQued

Met 9 jaar ervaring in de recruitment heeft Murat Ersoy veel gezien en meegemaakt. Al die kennis heeft hij gebruikt om, samen met Mahir Özdemir, het perfecte recruitment platform te bouwen: 

UnlocQed is hét platform waar werkgever én werknemer bij elkaar solliciteren. Met als missie “door objectieve matching meer toewijding, betekenis en werkplezier mogelijk maken” Waardoor werkgever, opdrachtgever ongestoord die passende medewerker of opdrachtnemer vinden voor langere termijn.

UnlocQed faciliteert discreet solliciteren zodat er geen onderscheid gemaakt kan worden binnen werving en selectie. UnlocQed is een online vacatureplatform dat de intermediair arbeidsmarkt openbreekt en de favoriete tool wordt van HR managers en werkzoekenden, door op innovatieve wijze een kwalitatieve match te maken tussen werkgevers en werknemers. Geen waste (of time) maar focus op duurzaam contact én grotere kans van slagen. UnlocQed focust op persoonlijkheid kennis, kunde en kwaliteit.

meer artikelen

Stationsplein 45, A4.004
3013 AK Rotterdam
+31 10 808 12 11
info@rotterdamsejongensdromen.nl

Algemene Voorwaarden