Select Page

iron roots

de toekomstvisie van erik de groot

KLEDING

Op naar een plasticvrije kledingindustrie!

Ondernemers bouwen de toekomst, maar hoe ziet die toekomst er uit?! En wat moet er gebeuren om die toekomst te creëren? We vragen het inspirerende ondernemers uit verscheidene sectoren. Vandaag deelt Erik de Groot zijn toekomstvisie. 

Wat is jouw visie op een ideale wereld?

Erik: “Ik hoop te kunnen leven in een wereld waar geen spullen meer weggegooid zullen worden en waar alles dus circulair gebruikt kan worden. Alleen dan zullen ook voor de volgende generaties een mooie planeet achter kunnen laten. Ik kan zelf namelijk intens genieten van een wandeling in de natuur en ik wil dat mijn kinderen dat ook nog kunnen doen later.”

 

Hoe wil jij herinnerd worden?

“Met Iron Roots wil ik herinnerd worden als aanjager van de verduurzaming van de sportwereld. Het is onze missie om een plasticvrije kledingindustrie te creëren en pas als deze droom werkelijkheid is geworden, zijn wij tevreden.

Persoonlijk wil ik herinnerd worden als iemand die met een lach de wereld beter achter heeft gelaten dan dat ik hem heb gevonden. Eén van mijn motto’s is dan ook “change the world with a smile”. “

 

Wat zijn de huidige uitdagingen in jouw sector?

“Er zal aan de ene kant meer verduurzaamd moeten worden als het gaat om materialen. Dat betekent dus dat er voor synthetische materialen gezocht moet worden naar alternatieven zoals wij die met Iron Roots gebruiken. Aan de andere kant zal er ook veel meer gerecycled moeten worden. Deze twee uitdagingen gaan een steeds grotere rol spelen, nu de welvaart toeneemt in de wereld en steeds meer mensen (sport)kleding kopen.”

 

Welke innovatie in het afgelopen jaar heeft op jou de grootste impact gehad? 

“Er is niet perse één huidige innovatie die grote impact op ons heeft. Het platform Shopify waarop wij verkopen brengt wel constant nieuwe apps uit, waardoor wij kunnen blijven verbeteren.

Een grote innovatie waar we mee bezig zijn is het maken van een natuurlijk alternatief voor elastaan. Dat zit namelijk in veel sportproducten en een alternatief daarvoor zou voor ons betekenen dat wij meer producten in de markt kunnen zetten. 

Wat onderscheidt jou van je concurrentie?

“Meer dan 90% van alle sportkleding bevat plastic zoals polyester of nylon. Elke keer wanneer deze synthetische sportkleding gewassen wordt, komen er kleine deeltjes plastic vrij die in onze oceanen eindigen. Met Iron Roots maken wij hier een uniek alternatief voor; sportkleding zonder plastic, op basis van natuurlijke materialen zoals eucalyptus en hennep. Naast dat deze materialen duurzaam zijn, zijn ze, door hun antibacteriële en antistatische eigenschappen ook nog fijn om in te sporten.”

 

Wie vind jij een inspirerende ondernemer?

“Dat zijn er wel heel veel. Mijn favoriet is dan toch wel Elon Musk. Zijn passie voor alles wat hij doet en de oprechtheid waarmee hij te werk gaat is iets waar ik naar op kijk. Hij zet de missie boven al het andere in het leven en met onze onderneming probeer ik dat ook te doen.”

 

Welke vaardigheden zijn cruciaal om je ondernemersdromen te realiseren?

“Ik denk dat de belangrijkste skill is om te erkennen dat je niet alles weet en dat je vragen durft te stellen aan mensen die wellicht meer weten over een bepaald onderwerp. Ga er vanuit dat je nooit uitgeleerd zult zijn, dan zul je altijd groeien.”

 

Meebouwen? Neem contact op met: 

Erik de Groot

Erik de Groot

Oprichter Iron Roots

Ik ben Erik de Groot, één van de drie oprichters van Iron Roots. Meer dan 90% van alle sportkleding wordt gemaakt van plastics zoals polyester en nylon. Met Iron Roots maken wij een alternatief voor al dit plastic; sportkleding op basis van natuurlijke materialen zoals eucalyptus en hennep.

meer artikelen

Stationsplein 45, A4.004
3013 AK Rotterdam
+31 10 808 12 11
info@rotterdamsejongensdromen.nl

Algemene Voorwaarden