Select Page

RJD

Luwia yoghurt van de Rotterdamse band

In de rubriek “… van de Rotterdamse band” interviewen wij Rotterdamse ondernemers met een tof Rotterdams product. Deze keer: Kerem en Hande van Luwia yoghurt

vertaald & Foto’s door: Giny Flux

wie zijn jullie en wat doen jullie?

Wij zijn Kerem en Hande, broer en zus, en samen eigenaar van het bedrijf Luwia Yoghurt.   

waarom zijn jullie ondernemer geworden en hebben jullie voor dit product gekozen? 

Het was vrij onbedoeld, nadat we beide verhuisd waren naar Nederland om te studeren, realiseerde we dat verse zuivelproducten (yoghurt producten om precies te zijn) vrij schaars waren. We konden niet wennen aan de nare smaak van de industrieel geproduceerde yoghurt, en waren vrij verbaast dat het ’s werelds bekendste zuivelproductie land geen verse zuivelproducten meer verkocht. Zo zie je maar hoe geïndustrialiseerd onze wereld is geworden. Zo zijn we op het idee gekomen om Luwia op te richten.

wat voor leuk feitje moet iedereen weten over jullie Luwia yoghurt?

Elk potje Luwia is een dag van tevoren vers bereid. Aangezien je nooit de productiedatum te weten komt in de supermarkten, is dit een leuk feitje.

wat is als ondernemer jullie ultieme jongensdroom en wat doe je om deze te realiseren?

Onze uiteindelijke droom is een wereld waar de voedselindustrie meespeelt in het welzijn van de mens en zijn gezondheid.

Wie was jouw grote voorbeeld toen jij begon met ondernemen? En waarom?

Ook al had ik niet echt een idool, had ik wel veel respect voor elke ondernemer die prioriteit geeft aan het hebben van een goed doel voor hun product.

wat was de grootste nachtmerrie die jij als ondernemer hebt meegemaakt? En welke les heb je hieruit gehaald?

Onze grootste nachtmerrie is wanneer we zien dat mensen zo gewend zijn geraakt aan kunstmatige smaken en kunstmatig voedsel. Ze weten niet / negeren hoe voedsel echt hoort te smaken en hoe gezond het moet zijn in termen van ingrediënten. Het is een proces waar we nog steeds mee leren omgaan: en tijdens dit proces leren we dat het opleiden van de mensen de sleutel is. Volgens het World Economic Forum hebben ongezonde eetgewoonten nu meer levens gekost dan roken en zullen we zeker ons best doen om het voedselbewustzijn te vergroten.

 

wat is het kantelpunt geweest waar de puzzelstukjes echt in elkaar vielen voor jouw bedrijf?

Dat michelin-sterrenchefs ons vertelde dat dit is waar yoghurt naar hoort te smaken en ze dit toen realiseerde.

 

Welke tip wil je meegeven aan de andere ondernemers die hun jongens droom willen realiseren? 

meer ondernemersverhalen

Rotterdamse Jongensdromen stopt

Hi Rotterdamse ondernemer, 2 jaar geleden vond de eerste kennissessie van Rotterdamse Jongensdromen plaats. Met veel plezier hebben we vanaf dat moment op allerlei verschillende manieren ondernemers aan elkaar gematcht.  De corona was, zoals bij vele van jullie, een...

De toekomstvisie van Marcel Splinter

De toekomstvisie van Marcel Splinter

transitie Betrokken medewerkers voor duurzaam succes.  Ondernemers bouwen de toekomst, maar hoe ziet die toekomst er uit?! En wat moet er gebeuren om die toekomst te creëren? Marcel Splinter verruilde zijn baan bij de Rabobank voor het ondernemerschap om de transitie...

Stationsplein 45, A4.004
3013 AK Rotterdam
+31 10 808 12 11
info@rotterdamsejongensdromen.nl

Algemene Voorwaarden