Select Page

RJD

byalex Playmats van de Rotterdamse band

In de rubriek “… van de Rotterdamse band” interviewen wij Rotterdamse ondernemers met een tof Rotterdams product. Deze keer: Alexandra oprichtster van byAlex Playmats

Foto’s: Giny Flux

wie ben je? wat doe je?

 Ik ben Alexandra Noorman en ik maak de beste speelmatten ter wereld. Niet alleen omdat ze heel duurzaam gemaakt zijn van een prachtige kwaliteit stoffen, maar omdat ik met dit product een verhaal vertel. Het verhaal van bewuste aandacht voor kinderen. Ik wil dat ouders elke dag gestimuleerd worden om een rustig moment met hun kinderen te nemen. Want aandacht is het mooiste dat je elkaar kunt geven.”

waarom ben je ondernemer geworden en waarom heb je juist dit product gekozen? 

”Dat ik een eigen bedrijf zou opzetten, wist is al jaren. Ik heb alleen nooit geweten waarin ik een verschil zou kunnen maken. Ik ben geen harde zakenvrouw die vroeger op de hoek van de straat zelfgemaakte ijsjes verkocht. Ik ben een creator die als enige uit de klas een zelfgemaakte rok droeg met een gek printje er op, mee hielp bij de dansvoorstelling om de kostuums te maken en in mijn studententijd altijd het initiatief nam om feestjes en activiteiten te organiseren.”

”Met ByAlex heb ik het moment gecreëerd om al mijn ambities, kwaliteiten en vaardigheden samen te brengen in een tastbaar product. Ik ben altijd enthousiast over stoffen en toffe prints… en waar kan ik meer meters stof in kwijt dan in deze grote speelmatten?” 

 

wat voor leuk feitje moet iedereen weten over jouw product?

”Ik ben een beetje een nerd als het om stoffen gaat. Ik blijf hier super enthousiast. De prints heb ik zelf ontworpen en de stof wordt in Nederland geprint en na behandeld met een waterafstotende finish. Deze finish is een duurzaam en milieuvriendelijk alternatief voor de fluorines die vaak worden gebruikt.”

”Maar wat ik echt wil dat iedereen moet weten is dat ik er voor ga dat ieder kind zich door liefdevolle aandacht kan ontwikkelen tot zelfstandig individu. Want aandacht is naar mijn idee het beste dat je een kind kunt geven. Een veilige plek om samen te spelen, relaxen, stoeien en te lezen is daarbij essentieel voor alle kinderen. Want als je samen op een mat zit, voel je de connectie met elkaar. Zo kun je als ouder op een dieper niveau met je kinderen communiceren. Gewoon een kippenvel momentje.” 

wat is als ondernemer jouw ultieme jongensdroom en wat doe je om deze te realiseren? 

”Dat ByAlex DÉ speelmatten zijn die in ieder stijlvol huis met kinderen te vinden zijn. En wat ik daarvoor doe… eigenlijk alles. Maar ik laat er ook heel veel voor 😉”

wie was jouw grote voorbeeld toen jij begon met ondernemen? en waarom?

”Ik ben een beetje te eigenwijs om een voorbeeld aan iemand te nemen. Ik bewandel mijn eigen pad. Ik kom uit een ondernemend gezin, dus het zit wel in me. Maar ik heb ook van dichtbij gezien hoe hard je als ondernemer onderuit kan gaan. Ik vertrouw daarom heel erg op mijn eigen kracht, creativiteit en intuïtie.”

Wat was de  grootste nachtmerrie die jij als ondernemer hebt meegemaakt? en welke les heb je hieruit gehaald?

”Er zijn al wel wat traantjes gevloeid afgelopen 2 jaar. Ik zie me vorig jaar nog zitten snikken toen mijn eerste grote batch met stoffen totaal was mislukt. Een complete misprint van mijn eerste eigen designs. Ik heb toen besloten dat ik voorlopig alleen nog maar met leveranciers dicht bij huis samenwerk. Die expertise hebben, die ik vertrouw en waar als het nodig is, ik gewoon naartoe kan rijden. Dus even niks ‘goedkope lonenlanden’ voor mij. Ik heb mijn lesje geleerd.”

wat is het kantelpunt geweest waar de puzzelstukjes echt in elkaar vielen voor jouw bedrijf?

”Eigenlijk is dat de afgelopen maanden gebeurd. Ik heb mijn productie en distributie nu goed op de rit en kan me helemaal focussen op naamsbekendheid en verkoop. Doordat zaken nu veel gestroomlijnder lopen zie ik veel duidelijker waar de kracht van mijn bedrijf en mijn product ligt. Doordat ik me minder met details bezig houdt, komt mijn bedrijf in een stroomversnelling. Dat is heerlijk.”

welke tip wil je meegeven aan de andere ondernemers die hun jongensdroom willen realiseren?

meer ondernemersverhalen

Rotterdamse Jongensdromen stopt

Hi Rotterdamse ondernemer, 2 jaar geleden vond de eerste kennissessie van Rotterdamse Jongensdromen plaats. Met veel plezier hebben we vanaf dat moment op allerlei verschillende manieren ondernemers aan elkaar gematcht.  De corona was, zoals bij vele van jullie, een...

De toekomstvisie van Marcel Splinter

De toekomstvisie van Marcel Splinter

transitie Betrokken medewerkers voor duurzaam succes.  Ondernemers bouwen de toekomst, maar hoe ziet die toekomst er uit?! En wat moet er gebeuren om die toekomst te creëren? Marcel Splinter verruilde zijn baan bij de Rabobank voor het ondernemerschap om de transitie...

Stationsplein 45, A4.004
3013 AK Rotterdam
+31 10 808 12 11
info@rotterdamsejongensdromen.nl

Algemene Voorwaarden