Select Page

RJD

Mister Kombucha van de Rotterdamse band

In de rubriek “… van de Rotterdamse band” interviewen wij Rotterdamse ondernemers met een tof Rotterdams product. Deze keer hebben wij een gesprek gehad met Wesley Kassels oprichter van Mister Kombucha

Foto’s: Giny Flux

wie ben je en wat doe je?

”Mijn naam is Wesley Kassels, 35 jaar, vitaliteitsadviseur en eigenaar van Mister Kombucha. Wij zijn een bedrijf dat zich specialiseert in het maken van unieke en smaakvolle gefermenteerde frisdranken op basis van gezonde kruiden. Alles wat wij gebruiken is biologisch en tijdens of na brouwproces voegen we niks toe. Dit betekent dat onze dranken echt volledig natuurlijk zijn.”

waarom ben je ondernemer geworden en waarom heb je juist dit product gekozen? 

”Ik ben ondernemer geworden omdat ik eigenwijs ben en omdat ik denk dat ondernemers de wereld gaan veranderen. Ik zou graag onderdeel uitmaken van deze verandering en dan specifiek gericht op mindset en vitaliteit. Daarnaast ben ik graag actief en creatief bezig en dit vind ik beide terug in het ondernemen. De reden waarom ik vind dat mensen zouden moeten kiezen voor dit product is omdat het een uniek product is, met veel diepgang in het maakproces en veel potentie nu en in de toekomt. Het is gezond, lekker, krachtig en zorgt voor een echte (smaak)beleving. Iets wat ik mis bij de “normale” frisdranken. ” 

 

wat voor leuk feitje moet iedereen weten over jouw product?

”wij hebben een aantal keer getest wat er gebeurt met de kombuchadrank wanneer er muziek op staat tijdens het brouwproces. Dit zorgde voor een snellere vergisting en een diepere smaak. Sommige mensen verklaarde me voor gek, maar na het meerdere keren getest te hebben merkten ook zij het verschil. In mijn beleving is alles energie, alles is trilling. De juiste muziek maakt mensen blij en zorgt voor de juiste vibe in een ruimte. Dit is ook iets wat gisten en bacteriën ervaren, dus vandaar de keus om op korte termijn weer muziek op te zetten tijdens het brouwen. En baat het niet dan schaadt het niet, toch?:)”

wat is als ondernemer jouw ultieme jongensdroom en wat doe je om deze te realiseren? 

”Mijn ultieme jongensdroom is om vitaliteit op een stoere humoristische manier onder de aandacht te brengen, voor een zo groot mogelijk publiek. Tegenwoordig kampen steeds meer mensen met overgewicht en stress. In mijn optiek hebben werkgevers, directie en de politiek de verantwoordelijkheid om de juiste omgeving te creëren voor hun werknemers waardoor we meer plezier hebben, minder vaak ziek zijn, minder stress ervaren en beter in ons vel zitten. En dit hoeft niet op een saaie manier te gebeuren, in tegendeel zelfs.”

”Ik volg veel cursussen om dit te realiseren, o.a. een comedycursus en vooral veel leren en ervaren wat gezonde voeding met je doet en door uiteraard het starten van Mister Kombucha. Ik denk dat wanneer mensen ook op het werk voor een gezond drankje kunnen kiezen, een drankje wat minimaal even lekker smaakt als frisdrank, langer energie geeft dan koffie en meer voeding bevat dan fruitsap we een stap zetten in de goede richting. Vandaar Mister Kombucha.”

wie was jouw grote voorbeeld toen jij begon met ondernemen? en waarom?

”Ik kom niet echt uit een ondernemend gezin. Mijn moeder heeft me alleen opgevoed en ik was al een behoorlijke onderneming dus daarin zie ik haar zeker als voorbeeld. Mijn vader is lange tijd wereldkampioen kickboksen geweest en trainde 6 uur per dag. Ik ben niet met hem opgegroeid, maar de energie die hij stopte in het bereiken van zijn doel is denk ik onbewust wel een voorbeeld geweest van hoe ik mijn doelen wil behalen. Ook keek ik wel regelmatig naar Tony Robbins in die tijd. Ik vind zijn manier van mensen wakker schudden misschien iets te Amerikaans, maar de reden waarom en de passie waarmee hij het doet heeft me zeker geïnspireerd.”

Wat was de  grootste nachtmerrie die jij als ondernemer hebt meegemaakt? en welke les heb je hieruit gehaald?

”De grootste nachtmerrie was dat ik de waterfilter aan had laten staan, toen ik nog op de zolderkamer van een goede vriendin brouwde, de concierge op een school waar ik gymdocent was. Ze belde mij geïrriteerd op dat het water door het plafond naar beneden liep, en met de vraag of ik wel zeker verzekerd was. De les die ik hieruit geleerd heb, zorg dat je altijd even checkt of je het filter wel dicht hebt gedraaid voordat je het pand verlaat!”

wat is het kantelpunt geweest waar de puzzelstukjes echt in elkaar vielen voor jouw bedrijf?

”Kortgeleden is er een vriend van mij ingestapt in mijn bedrijf, Max Riezouw. Sinds zijn komst kan ik me meer focussen op waar ik blij van wordt en goed in ben. Hij is meer van de dingen achter de schermen, het zakelijke. Ik ben meer van het persoonlijke, het verhaal etc. Ik denk dat deze combi zorgt voor het juiste evenwicht. We zaten laatst bij Feyenoord voor een informatief gesprek en waar het me eerst voornamelijk ging om ons drankje te verkopen, genoot ik nu echt van het gesprek en boden ze me aan om wellicht iets te kunnen betekenen voor hun eigen vitaliteitsprogramma. Uiteindelijk gaat het er mij om, hoeveel mensen kan ik helpen aan een betere gezondheid en een gelukkiger leven. Maar om dit te bereiken moet ik eerst zelf doen waar ik blij van wordt en energie van krijg. Door zijn komst zijn we weer flink die kant op aan het gaan.”

welke tip wil je meegeven aan de andere ondernemers die hun jongensdroom willen realiseren?

Rotterdamse Jongensdromen stopt

Hi Rotterdamse ondernemer, 2 jaar geleden vond de eerste kennissessie van Rotterdamse Jongensdromen plaats. Met veel plezier hebben we vanaf dat moment op allerlei verschillende manieren ondernemers aan elkaar gematcht.  De corona was, zoals bij vele van jullie, een...

De toekomstvisie van Marcel Splinter

De toekomstvisie van Marcel Splinter

transitie Betrokken medewerkers voor duurzaam succes.  Ondernemers bouwen de toekomst, maar hoe ziet die toekomst er uit?! En wat moet er gebeuren om die toekomst te creëren? Marcel Splinter verruilde zijn baan bij de Rabobank voor het ondernemerschap om de transitie...

Stationsplein 45, A4.004
3013 AK Rotterdam
+31 10 808 12 11
info@rotterdamsejongensdromen.nl

Algemene Voorwaarden